0

The Hubless Ryttare

April 22, 2022

av alla de helt fria delarna för grepp hos en väns hus, ville ingen skrot rullstolshjul: inklusive [Eric]. Det är självklart tills han spontant valde att prova något lite galet och ta på en bisarrt men anmärkningsvärt fantasifullt hjulcykelbyggnad.

Efter att ha fästa rullstolens fälg och den anbringade räcken till fälgen på sin cykel, [Eric] monterade par av rullbladshjul till en separat metalldel som väsentligen verkar som lager. När byggnaden fortskrider, är cykeln ännu mer raffinerad. Mycket fler rullblad hjul, ett stort kedjehjul och en hög med bearbetade aluminiumstycken. Ventilstammen för däcket måste flyttas för att låta hjulet snurra fritt.

Den färdiga produkten är en spektakulär cykel, som [Eric] senare reviderade, uppdaterade rullbladhjulen till precisionsladdade plast (specifikt uhmwpe) rullar. Se till att du tittar på videon av Hubless Ryttare i aktion. Om, av någon anledning, din enda tidigare exponering för Hubless Wheels är Tron Light-cykeln eller [Kirks] motorcykel från Star Trek Reboot, gör dig själv en tjänst och kolla in deras uppfinnare, Franco Sbarro.