0

5 Must-Have Firefox Extensions för Android

September 21, 2022

Firefox är en av de mest populära webbläsarna för smartphone- och stationära enheter. Här är några fantastiska Firefox -tillägg för Android som jag tror att du måste behöva utnyttja Firefox för Android.

Firefox har gjort några rubriker med lanseringen av deras nya och förbättrade webbläsare Firefox Quantum. Den nya Firefox, på datorn, är betydligt snabbare än den gamla och ännu snabbare än Chrome. Du klickar på den och den är öppen. Chrome måste alltid springa i bakgrunden för att vara så snabb. Firefox använder också mest hälften så många resurser som Chrome. Om du använder Firefox på datorn kanske du vill använda den på din Android för att behålla din historia och bokmärken synkroniserade.

Firefox på Android har också haft en makeover med det nya fotongränssnittet. Det bästa av Quantum har ännu inte anlänt till Android men Firefox 57 är fortfarande en förbättring jämfört med den tidigare versionen. Det bästa med Firefox har dock alltid varit tillägg.

Kommer du ihåg de gamla dagarna när människor använde Internet Explorer? Firefox kom med denna idé om webbläsarförlängningar och det förändrade allt. Firefox har också tagit med sig sina tillägg till Android. Även om det inte är den enda webbläsaren i Android som stöder tillägg, är den den enda som har ett tillräckligt stort bibliotek med tillägg för att det ska vara meningsfullt. Det innebär också att hitta rätt för dig är lite svårare. Så här är 5 Must-Have Firefox-tillägg för Android som du bör installera direkt.

1. Google Search Fixer

Om du har gjort några Google -sökningar på Firefox för Android skulle du veta hur annorlunda sökningen ser ut än när den görs med Chrome. Om inte, titta bara på skärmdumparna ovan. Detta händer förmodligen eftersom Firefox använder Gecko -webbläsarmotor istället för Blink, som Chrome och alla andra populära webbläsare på Android -användning. Google Search Fixer åsidosätter “användaragentsträngen som presenteras för Google-söksidor för att få sökupplevelsen som visas för Chrome.”

Google Search Fixer

Måste läsas
Hur man övervakar CPU- och GPU -användning på Android

2. Ghostery

För de som är bekymrade över integritet har Firefox redan en hel del funktioner för att vinna dig över. Men Ghostery tar saker ett steg längre. Ghostery “Tillåter dig att visa och blockera spårare på webbplatser som du bläddrar och anonymiserar dina data med att förbättra anti-spårningstekniken.” Det blockerar också annonser och påskyndar sidbelastningstider som en extra bonus. När du installeras ser du en liten flytande cirkel nära det nedre högra hörnet av webbläsaren när du kolla in en webbplats, med ett nummer som anger antalet trackers. Du kan trycka på den för att utöka den och se mer information. Du kan också klicka på knappen med tre-punkts meny och välja Ghostery för att hantera den.

Hånlig

3. Adblock Plus

Naturligtvis gillar ingen annonser, men de är en nödvändighet för webbplatser som våra. Men vi tror att det borde vara ett användares val om han eller hon vill se annonser. Om man gillar innehållet på en webbplats skulle han förmodligen vilja stödja det genom att stänga av Adblocker. Men i andra fall är annonser bara besvärande, särskilt de pop-ups och omdirigeringsannonser som leder användare bort. Om du har Ghostery installerat kanske du vill hoppa över detta men inte alla är så bekymrade över trackers. Adblock Plus behöver ingen introduktion. Namnet säger vad det gör och miljoner användare kommer att garantera att det gör det bäst.

Adblock plus

Läs också
Skydda din online -integritet med Firefox -fokus

4. Enkelt nattläge för kvantum

En av de bästa sakerna med webbläsarförlängningar är att du inte behöver vara beroende av webbläsarutvecklarna för att lägga till en funktion. Det finns så många andra utvecklare över hela världen som förmodligen finns på samma sida som du. De som bläddrade på en webbplats på natten och tänkte, “Hej den är för ljus”. Förutom, i deras fall, gick de helt enkelt vidare och skapade en webbläsarförlängning för att föra nattläge till sin favorit webbläsare. Enkelt nattläge ser inte nödvändigtvis stilfullt när det är påslagen men det hjälper säkert. Hyperlänkar visas i ljusgrönt och bakgrundsfärgerna är alla rena svarta oavsett webbplatsen du tittar på.

Enkelt nattläge för kvantitet

Missa inte
Bästa och snabbaste Android -webbläsare 2019

5. SaveFrom.Net Helper All-in-1 / YouTube Downloader

Jag känner så många människor som har dedikerade appar installerade på sina Android -enheter bara för att ladda ner YouTube -videor. Visst att YouTube -appen nu tillåter användare att ladda ner videor men den ger dig inte den faktiska filen. Och nedladdningarna tenderar att försvinna efter ett tag också. På samma sätt finns det också videonedladdningsappar för Facebook. Om du använder Firefox behöver du inte en annan app bara för att ladda ner videor från webbplatser. Allt du behöver är denna förlängning med ett mycket ovanligt namn. Nästa gång du tittar på en YouTube -video med Firefox kommer du att märka en nedladdningsknapp. Klicka på den, välj videokvaliteten så laddas du ner till din nedladdningsmapp. Det är så enkelt.

SaveFrom.Net Helper All-in-1 / YouTube Downloader

Läs nästa
5 Android -webbläsare med mörk monull