0

Facebook lägger till en ny “Music Stories” publiceringsstil i iOS -appen, här är exakt hur den fungerar

January 21, 2023

Facebook har kontinuerligt visat förberett under de senaste tolv månaderna för att förbättra sina mobilappar för de högre bästa av sina användare. Med mycket mer än 1,0 miljarder aktiva användare, varav en stor del får tillgång till tjänsten från en av företagets smartphone -appar, är det bara bäst och lämpligt att världens största sociala medienätverk fortsätter att investera i mobil. Nu verkar det som om investeringar börjar flytta över till musikvärlden när Mark Zuckerbergs företag börjar rulla ut en ny musikhistorier som publicerar stil inom sin iOS -app.

The New Music Stories Publish Style är ett försök att engagera goda vänner och anslutningar i musiken som vi lyssnar på. Genom att dela ett spår från en av de stödda streamingmusikstjänsterna producerar individen en attraktiv och otroligt praktisk publicering som ser helt ut i huset bland andra publiceringstyper. Stilen inkluderar konstnären och melodititeln, utöver den tjänst som den strömmas från. Det finns också en banner som är stolt över platsen på bilden som gör det möjligt för publiken att publicera att lyssna på en 30-sekunders förhandsvisning av melodin förutom att borra ner direkt i appen den kom från.

Den nya föreställningen har rullat ut med Facebook för iOS -appens senaste uppdatering i App Store och är för närvarande begränsad till att ge stöd för Apple Music och Spotify, utan tvekan de två många framstående musikströmningstjänster som finns tillgängliga för tillfället. Förutom att de kan lyssna på en liten förhandsvisning av de delade spåren, kan publiken också spara spåret direkt på sina egna Spotify- eller Apple -musikkonton utan att någonsin lämna Facebook -upplevelsen, förutom att gå direkt till melodin på låten iTunes Store för ytterligare val eller för att köpa den.

Att skapa din egen musikhistoria är lika enkelt som att spela ett spår i Apple Music eller Spotify, knacka på Share -valet i appen och kopiera spårets länk till enhetens urklipp. Gå vidare till Facebook -appen, skapa en ny publicering och klistra in i den kopierade URL. Facebook gör resten av det tunga lyftet genom att upptäcka länktypen, analysera innehållet och producera den distinkta publiceringen för alla anslutningar att se. Som vanligtvis är fallet med Facebooks nya funktionalitet verkar det inte vara aktivt över hela linjen ännu. Så om det inte fungerar för dig bäst nu, fortsätt att försöka dela den fantastiska musiken.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.